X Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Т.Г. Шевченка

У росяні вінки заплетені суцвіття
До ніг тобі, титане, кладемо.
Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,
Тебе своїм сучасником звемо.
В.Симоненко


  У стінах навчального закладу 16 жовтня пройшов перший етап X Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Г. Шевченка. Мета конкурсу - вшанування творчої спадщини Тараса Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні.
  Шевченко для України — не просто народний поет і геніальний митець, а національний пророк, заступник усіх знедолених, провидець — і в цьому немає перебільшення. У його поезії і прозі кожен читач знайде для себе щось своє.

   Шевченка справедливо називають поетом слова, пензля й співу. Безсмертне ім'я великого поета і художника Т.Г. Шевченка відоме скрізь як ім'я людини, яка присвятила своє життя просвітницькій діяльності, відродженню та збагаченню національної культури України. Уже для багатьох поколінь українців і не тільки українців — Шевченко означає так багато, що ми думаємо, ніби ми все про нього знаємо, все в ньому розуміємо, і він завжди з нами, в нас. Та це - лише ілюзія.
   Шевченко як явище велике і вічне - невичерпний і нескінченний. Волею історії він ототожнений з Україною і разом із буттям рідної держави продовжується нею, вбираючи в себе нові дні й новий досвід народу, відгукуючись на нові болі та думи, стаючи до нових скрижалей долі.
   Студенти 1-2 курсів виборювали право стати найкращими знавцями творчості Шевченка, пишучи твори, відповідаючи на питання, складаючи сенкани, утворюючи синонімічні ряди…А талановиті майстри художнього пензля 2-х курсів підготували стінні газети, які стали яскравим обрамленням конкурсу. Студенти та викладачі - філологи відзначили роботу Козирь Дар’ї, яка майстерно написала портрет Шевченка та ще й виборола I місце серед студентів II курсів. А Кірова Аміна стала кращою серед студентів. 

I курсів.

Результати конкурсу:

I курс
I місце - Кірова Аміна
II місце - Арабаджийська Анжеліка
III місце – Голік Еріка

II курс
I місце – Козирь Дар’я
II місце – Леоненко Данило
III місце – Клюйкова Юлія


  Поздоровляємо переможців конкурсу! 
Пізнаваймо Шевченка, вивчаймо Шевченка, відчуймо Україну його серцем!

 

 

Викладач української мови
та літератури Вельчева Н.М.