Зустріч зі спеціалістами управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

  1 жовтня 2019 року студенти 3-4 курсів спеціальності «Агрономія» і викладачі циклової комісії агрономічних дисциплін стали учасниками семінару — наради, який провели представники Приморського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області разом з спеціалістами управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

 На семінарі — нараді були присутні спеціалісти і керівники 30 сільгосппідприємств Приморського району різних форм власності. У читальній залі коледжу учасників заходу радо зустрічали вдягнені в українські костюми студенти. З зацікавленністю сприймали присутні інформацію щодо впровадження системи НАССР в сільському господарстві, чинних вимог зберігання та застосування пестицидів, агрохімікатів у народному господарстві та їх вплив на стан здоров'я населення, порядок проходження спеціальної підготовки й отримання відповідного допуску (посвідчення) на право проведення робіт, пов'язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням і торгівлею засобами захисту рослин, порядок подачі та форми звітності про наявність і використання пестицидів і агрохімікатів, планування площ (у розрізі культур), які будуть обстежуватись протягом 2020 року на предмет відповідності фітосанітарним вимогам країн-партнерів у міжнародній торгівлі, в т.ч. КНР, САІІС.

 Керівники відділів і спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби та Приморського районного управління в Запорізькій області ,управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області змістовно відповідали на запитання учасників семінару. Такі заходи сприяють більш тісному зв'язку науки з виробництвом і є дуже корисними для майбутніх фахівців сільського господарста.

 

Мілєва Н.В., Макушенко С.С.,Косенчук Н.П.–
викладачі циклової комісії агрономічних дисциплін