Я прибрав, твоя черга

  Державним агентством водних ресурсів України за підтримки Європейського Союзу 15 вересня 2018 в нашій країні проводилася екологічна акція: «Я прибрав, твоя черга» з нагоди «Міжнародного дня чистих берегів». Головний месендж цієї акції – звернення до екологічної свідомості суспільства, щодо дбайливого ставлення до берегів річок України. 

 

Студенти коледжу також приєдналися до акції. В межах тижня циклової комісії природничо-математичної підготовки 10 вересня 2018 року відбувся перегляд відеоролика, рекомендованого організаторами акції.
  Основне джерело водопостачання для людини – це річковий стік. Стан води в великих річках України: Дніпрі, Дунаї, Дністрі, Південному Бузі залежить, в основному, від стану їхніх приток – малих річок, яких в Україні налічується близько 63 тис. Їхня роль величезна: досить згадати, що 90% населених пунктів нашої країни розташовані саме в долинах малих річок і користуються їхньою водою. Однак стан малих річок України сьогодні викликає тривогу. Понад 20 тис. їх уже зникло, пересохло. Це веде до деградації великих річок, тому проблема їх збереження та оздоровлення - одна з найгостріших для нашої держави. На жаль екологічний стан водойм України за міжнародними стандартами належить до забруднених та дуже забруднених.
  Долучив студентів до акції викладач екології Косенчук Олег Леонідович.