Обласний семінар-нарада в рамках проекту «Африканська чума свиней: підвищення обізнаності та зниження ризиків в Україні».

  • Печать

  Декілька років тому перед сектором свинарства в Україні постав дуже серйозний виклик – Африканська чума свиней. На жаль, населення України не має достатньої інформації, як не допустити цього захворювання. Люди більше довіряють чуткам та недостовірній інформації від недобросовісних заготівельників, ніж фахівцям і результатом стає те, що хворі тварини та продукти їх переробки не вилучаються в осередку захворювання, а приховуються та в подальшому перепродаються по території України, таким чином безконтрольно поширюючи захворювання.

Фахівці Держпродспоживслужби, на яких лежить обов’язок забезпечувати безпеку якості продуктів харчування, за ці роки навчилися якісно боротися з ліквідацією спалахів, але найголовніше – профілактика цього захворювання.

  Проект «Африканська чума свиней: підвищення обізнаності та зниження ризиків в Україні» реалізується в Україні з 2015 року Продовольчою і сільськогосподарською організацією Об'єднаних Націй (ФАО), Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Асоціацією свинарів України разом з Державною службою України з питань безпеки продуктів харчування і захисту споживачів.
Про його суть, здобутки та перебіг розповів 7 листопада 2019 року національний консультант Продовольчої і сільськогосподарської організації (ФАО) в Україні Рєвнівцев Олександр Борисович на обласному семінарі-нараді, який відбувся у ВСП «Ногайський коледж ТДАТУ ім. Д.Моторного». Були запрошені фермери, ветлікарі, голови сільських та селищних рад, власники мисливських угідь області.
  Семінар-нараду відвідали і студенти коледжу, які навчаються за спеціальністю 201 «Агрономія» спеціалізація «Організація і технологія ведення фермерських господарств». Студенти дізналися багато корисної і цікавої інформації про шляхи поширення хвороби, профілактичні заходи, конкретні приклади розповсюдження вірусу та довго обговорювали почуте. Відвідування семінарів такого рівня значно підвищує готовність майбутніх фахівців до професійної діяльності.

 

12.jpg 13.jpg 14.jpg

DSC_1063.jpg DSC_1067.jpg DSC_1068.jpg

DSC_1069.jpg DSC_1071.jpg DSC_1073.jpg

DSC_1074.jpg DSC_1076.jpg DSC_1077.jpg

DSC_1078.jpg

 

Косенчук Н.П., Макушенко С.С., Суркова Т.Є.,
викладачі агрономічних дисциплін